Ez a foszlós, nagyon sajtos csiga könnyen a család kedvence lehet!
Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és néhány perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, az élesztős tejet és az olajat. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, ezután meleg helyen, 45 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a sajtkrémmel, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Szorosan feltekerjük, ezután 12 egyforma részre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és további 20-30 percig pihentetjük.
Sütés előtt a tetejüket megkenjük az elhabart tojással.
180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük a csigákat.
A legjobb még langyosan tálalni.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.