Így készíts puha, vajas, citrusos kifliket.
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, majd hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet a tálba mérjük, elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a finomra reszelt citromhéjat, majd a cukros, élesztős tejet is.
Alaposan megdagasztjuk.
A dagasztás vége felé, több részletben beledolgozzuk a puha vajat is.
Letakarva, meleg helyen, 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát 10 egyforma részre vágjuk, és minden darabot külön-külön megformázunk.
Ehhez tésztagombócokat gömbölyítünk, oválisra nyújtjuk, nagyjából a feléig sűrűn bevagdossuk.
A széleit felhajtjuk, majd a sima felétől kezdve felcsavarjuk.
A végét összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket.
Újabb 30 percig kelesztjük.
Sütés előtt a tetejüket megkenjük az elhabart tojással.
180 fokra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt készre sütjük a péksüteményeket.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.