Nem kell szendvicset készítened, ha eleve megtöltöd a kenyeret mindenféle finomsággal.
A lisztet, a sót és a vizet egy nagy keverőtálba mérjük.
A langyos tejhez adjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.
A tálba öntjük az élesztős tejet, és elkezdjük dagasztani a tésztát, közben a dagasztás vége felé hozzáadjuk az olajat.
Ha már szép ruganyos a tésztánk, lefedve meleg helyen kelesztjük 45 percig.
A megkelt tésztát álló téglalap alakúra nyújtjuk, a felső felét pizzavágóval bevagdossuk.
Az alsó felét befedjük a sonkával, főtt tojással és reszelt sajttal.
Ha szeretnénk, mehet bele friss fűszer, vagy akár spenót is.
Ezután az alján és a két oldalán egy-egy vékony sávban behajtjuk a tésztát, majd alulról kezdve feltekerjük.
A végét összecsípjük, majd lefelé fordítjuk. A hajtással lefelé fordítva sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezzük.
További 15 percig kelesztjük.
A kelesztés után lekenjük a tejjel elhabart tojással, a tetejét megszórhatjuk például napraforgómaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.