Ebből az édes, fahéjas kenyérből mindenki annyit tép magának, amennyit csak szeretne.
A lisztet és a sót egy nagy keverőtálba mérjük. A langyos tejhez adjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.
A liszthez öntjük az élesztős tejet, és elkezdjük dagasztani a tésztát, közben a dagasztás vége felé hozzáadjuk az olajat is.
Ha már szép ruganyos a tésztánk, lefedve meleg helyen kelesztjük 35-40 percig.
A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon 5 mm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a puha vajjal, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal.
Nyugodtan csempészhetünk bele egy kis őrölt kardamomot is, ha van!
A lapot 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk.
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral.
A tésztalapokat a formába helyezzük.
Egyszerűbb, ha a forma egyik végét alátámasztjuk valamivel.
Az utolsó lapot vajas felével befelé fordítva tesszük bele.
A formában további 20 percig hagyjuk kelni a kenyerünket, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A langyosra hűlt tésztát csak tépnünk kell a tálalásnál.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.