Krémlikőrös krémes kocka

Diódarabok a piskótában, egyszerű likőrös krém és könnyű tejszínhab a tetején, egyszerű és nagyon finom sütemény.

  • Elkészítési idő 1 óra, 15 perc
  • Sütőforma 20X34-es tepsihez
  • Nehézség

Hozzávalók

A piskótához

A kenéshez

  • 3 evőkanál lekvár vagy krémlikör

A krémhez

  • 350 ml tej
  • 150 ml karamellás krémlikör
  • 2 csomag karamellás pudigpor
  • 200 g puha vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 nagy csipet só

A tetejére

  • 400 ml hideg habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor1
  • 1 csomag zselatin fix
  • 30 g fehér csokoládé
  • 20 g vágott dió

Elkészítés

1.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket elkezdjük habbá verni.
Amikor már félig kemény a hab, hozzáadunk 50 g porcukrot.
Tovább keverjük, amíg a hab teljesen kemény nem lesz.

2.

A tojások sárgáját a maradék cukorral szintén fehéredésig keverjük.
Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat.
Beleszitáljuk a sütőporral vegyített lisztet és egy nagy marék durvára vágott diót, majd csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a fehérjehabot. c
A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 17-18 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Még forrón megkenjük a lekvárral vagy krémlikőrrel.

3.

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
A pudingport elkeverjük a hideg tejjel és egy nagy csipet sóval, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Amikor már nagyon besűrűsödik a keményítőtől, levesszük a lángról és nagyon gyorsan elkeverjük benne a likőrt.
Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg.
Így hagyjuk kihűlni.

4.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
A kihűlt piskótalapon egyenletesen eloszlatjuk a krémlikőrös krémet.

5.

A hideg habtejszínt 1-2 evőkanál porcukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük.
A tejszínhabot a krémre simítjuk.
Végül pedig megszórjuk reszelt csokoládéval, vágott dióval vagy bármilyen díszítéssel.
Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni.

6.

Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk.
Közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.

Hasonló receptek

Madártejszelet Nehézség
Megnézem
Trüffeltorta Nehézség
Megnézem
Joghurtos epertorta Nehézség
Megnézem
Epermisu Nehézség
Megnézem
Gesztenyés mézes Nehézség
Megnézem
Erdei gyümölcsös-joghurtos kocka Nehézség
Megnézem
Gesztenyebomba Nehézség
Megnézem
Epres-tejfölös szelet Nehézség
Megnézem
Tiramisu szelet Nehézség
Megnézem
Eperkrémes sütemény Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.