Blaha Lujza tortája - málnalekváros linzertorta

Süsd meg Blaha Lujza esküvői tortáját modernebb köntösben!

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Összeállítási idő 1 óra
  • Sütési idő 15 perc
  • Hűtési idő 3 óra
  • Sütőforma 18 centiméter átmérőjű tortaforma
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 250 g málnalekvár

A bevonáshoz

  • 250 g fehér csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés

1.

A linzerlapokat készítjük el először.
Ehhez a hideg vajat felkockázzuk, és az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
Végül hozzáadjuk a tojássárgájákat, ezzel már össze tudjuk gyúrni a tésztát.
Ügyeljünk rá, hogy ne dolgozzuk túl, éppen csak álljon össze a tésztánk.

2.

A linzertésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy visszadermedjen a vaj.

3.

A pihentetés után, enyhén lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a lapokat.
Egy tortakarikával kiszúrjuk belőlük a köröket, és áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Alaposan megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt készre sütjük. Ne barnuljon meg a lap, épp csak a szélük kapjon egy kis színt.

4.

A kihűlt lapokat rétegezzük a meglangyosított málnalekvárral, végül kívülről is körül kenjük vékonyan.
Rátehetjük a tortakarikát, hogy biztosan ne csússzanjanak el a lapok.
Visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen összeálljon. Akár egy éjszakát is maradhat.

5.

Az újabb pihentetés után már csak a bevonás marad hátra.
Ehhez eredetileg rózsaszín fondant használtak, a folyékonyat, nem a nyújthatót.
Természetesen ezzel is bevonhatjuk.

40 fokosra felmelegítjük a fondant, majd a tortát egy rácsra tesszük, és ráöntjük a cukormázat.
Egy széles pengéjű kés segítségével áthúzzuk, hogy egyenletes legyen a bevonat.

Fehér csokoládéval húztuk át a tortát.
Ehhez 250 g csokoládét vízgőz felett felolvasztunk, majd hozzákeverünk 1-2 evőkanál olajat.
A torta bevonása az előbbiekben leírtak szerint történik

6.

A süteményt pihentessük tovább, hogy megszilárduljon a bevonat.
Ízlés szerint tovább díszíthetjük a tetejét.

Hasonló receptek

Krémlikőrös krémes kocka Nehézség
Megnézem
Epres gyümölcstorta Nehézség
Megnézem
Áfonyás túrótorta Nehézség
Megnézem
Joghurtos epertorta Nehézség
Megnézem
Gesztenyebomba Nehézség
Megnézem
Narancsos-csokoládés karácsonyi fatörzs Nehézség
Megnézem
Trüffeltorta Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.