Lajcsi szelet

Így készül a finom, pudingos krémes sütemény!

  • Elkészítési idő 1 óra, 30 perc
  • Összeállítási idő 1 óra, 30 perc
  • Sütési idő 10 perc
  • Hűtési idő 45 perc
  • Sütőforma 1 nagy tepsi
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A puncskrémhez

  • 500 ml tej
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 125 g puha vaj
  • 100 g porcukor

A vaníliakrémhez

  • 500 ml tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 125 g puha vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

A tetejére

  • 150 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

1.

Először a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet, a szódabikarbónát és a sót elvegyítjük egy nagy tálban. Közben vízgőz fölött, egy fém vagy üveg tálban összeolvasztjuk, és simára keverjük a tészta többi hozzávalóját. Amikor már egyneművé vált, a liszthez öntjük. Alaposan összedolgozzuk a tésztát.

2.

A tésztagombócot 3 egyenlő részre osztjuk, majd egyesével, lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk. Érdemes nagyjából kinyújtani, majd az utolsó simításokat már úgy elvégezni, hogy közben áttesszük egy sütőpapírra. Így biztosan nem ragad le a tészta.

3.

Sütőpapírral együtt áttesszük a tepsire a tésztát, villával megszurkáljuk, ezután 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Amíg sül az egyik lap, már elő is tudjuk készíteni a következőt.

4.

Ha a lapokkal elkészültünk, következhetnek a krémek. Ezekhez a pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A puncsoshoz adhatunk egy kevés rumot, a vaníliáshoz pedig vaníliát. Az elkészült pudingokat áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejükre borítunk egy-egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjenek meg. Így hagyjuk kihűlni.

5.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt puncspudingot. Ugyanígy teszünk a vaníliás krémnél is.

6.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráborítunk egy mézes lapot, elsimítjuk rajta a vaníliás krémet, mehet rá a következő lap, majd a puncsos krém, végül az utolsó lappal lezárjuk. Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és a sütemény tetején egyenletesen eloszlatjuk.

7.

A kész süteményt szeletelés előtt legalább fél napig pihentetjük a hűtőben. Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.

Hasonló receptek

Narancsos-csokoládés karácsonyi fatörzs Nehézség
Megnézem
Hartyányi krémes Nehézség
Megnézem
Tiramisu szelet Nehézség
Megnézem
Tejszelet Nehézség
Megnézem
Gesztenyés krémes Nehézség
Megnézem
Krémlikőrös krémes kocka Nehézség
Megnézem
Citromos kocka Nehézség
Megnézem
Erdei gyümölcsös kocka Nehézség
Megnézem
Epres-tejfölös szelet Nehézség
Megnézem
Rigó Jancsi Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.