Így készül a finom, pudingos krémes sütemény!
Először a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet, a szódabikarbónát és a sót elvegyítjük egy nagy tálban. Közben vízgőz fölött, egy fém vagy üveg tálban összeolvasztjuk, és simára keverjük a tészta többi hozzávalóját. Amikor már egyneművé vált, a liszthez öntjük. Alaposan összedolgozzuk a tésztát.
A tésztagombócot 3 egyenlő részre osztjuk, majd egyesével, lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk. Érdemes nagyjából kinyújtani, majd az utolsó simításokat már úgy elvégezni, hogy közben áttesszük egy sütőpapírra. Így biztosan nem ragad le a tészta.
Sütőpapírral együtt áttesszük a tepsire a tésztát, villával megszurkáljuk, ezután 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Amíg sül az egyik lap, már elő is tudjuk készíteni a következőt.
Ha a lapokkal elkészültünk, következhetnek a krémek. Ezekhez a pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A puncsoshoz adhatunk egy kevés rumot, a vaníliáshoz pedig vaníliát. Az elkészült pudingokat áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejükre borítunk egy-egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjenek meg. Így hagyjuk kihűlni.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt puncspudingot. Ugyanígy teszünk a vaníliás krémnél is.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráborítunk egy mézes lapot, elsimítjuk rajta a vaníliás krémet, mehet rá a következő lap, majd a puncsos krém, végül az utolsó lappal lezárjuk. Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és a sütemény tetején egyenletesen eloszlatjuk.
A kész süteményt szeletelés előtt legalább fél napig pihentetjük a hűtőben. Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.