Erdei gyümölcsös-joghurtos kocka

Készíts csodás joghurtkrémes sütit, ami igazi felüdülés lesz a nyári melegben!

  • Elkészítési idő 1 óra, 12 perc
  • Összeállítási idő 1 óra
  • Hűtési idő 1 óra, 30 perc
  • Sütési idő 12 perc
  • Sütőforma 38x26 cm-es tepsi
  • Nehézség

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

  • 750 g görög joghurt
  • 400 ml hideg habtejszín
  • 150 g porcukor
  • 1 darab kezeletlen citrom héja
  • 4 evőkanál víz
  • 12 darab lapzselatin

A gyümölcs réteghez

  • 600 g erdei gyümölcs
  • 2 csomag tortazselé
  • 500 ml víz
  • 3 evőkanál porcukor

Továbbá

  • 5 evőkanál savanykás lekvár

Elkészítés

1.

A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral.
A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk.
Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet és a kakaót.
Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.

2.

Amíg sül a piskóta elkészítjük a joghurtkrémet.
Ehhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre.
Ha felpuhultak, akkor 4 evőkanálnyi vízzel együtt egy kis lábasban felmelegítjük. Semmiképp ne forraljuk, elég ha feloldódik.

3.

Közben a joghurtot simára keverjük a porcukorral, a citrom finomra reszelt héjával és kifacsart levével, végül mehet bele a zselatin is.
A hideg habtejszínt lágy habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a joghurtos alapba forgatjuk.

4.

Ha fagyasztott erdei gyümölccsel dolgozunk, akkor azt már érdemes előre kivenni, és egy szűrőben hagyni felolvadni, hogy a leve ne később olvadjon majd ki.
Ha friss gyümölcsöt használunk, elég csak átmosni.

5.

A kisült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszatesszük a tiszta sütőpapírral kibélelt tepsibe. Mindenképp magasfalú legyen.
Ilyenkor érdemes nagyon vékonyan megkenni egy kevés savanykás lekvárral.
Ha nincs éppen otthon, elhagyható.
Ezután eloszlatjuk rajta a joghurtkrémet, és betesszük dermedni a hűtőbe 60-90 percre.

6.

Ha a sütemény teteje már szépen megdermedt, elkészítjük a tortazselét a csomagoláson található leírás alapján.
A joghurtrétegen eloszlatjuk a gyümölcsöt, végül pedig óvatosan ráöntjük a langyosra hűlt tortazselét.
Visszatesszük a hűtőbe, ameddig teljesen meg nem szilárdul.

7.

A megdermedt süteményt óvatosan kiemeljük a sütőpapír segítségével, és kockákra vágjuk.
Ne felejtsük minden vágás után megtörölni a késünket!

Hasonló receptek

Egyszerű puncs szelet Nehézség
Megnézem
Krémlikőrös krémes kocka Nehézség
Megnézem
Rigó Jancsi Nehézség
Megnézem
Gesztenyés krémes Nehézség
Megnézem
Tiramisu szelet Nehézség
Megnézem
Epermisu Nehézség
Megnézem
Eperkrémes sütemény Nehézség
Megnézem
Lajcsi szelet Nehézség
Megnézem
Madártejszelet Nehézség
Megnézem
Epres-tejfölös szelet Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.