Készíts csodás joghurtkrémes sütit, ami igazi felüdülés lesz a nyári melegben!
A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral.
A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk.
Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet és a kakaót.
Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.
Amíg sül a piskóta elkészítjük a joghurtkrémet.
Ehhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre.
Ha felpuhultak, akkor 4 evőkanálnyi vízzel együtt egy kis lábasban felmelegítjük. Semmiképp ne forraljuk, elég ha feloldódik.
Közben a joghurtot simára keverjük a porcukorral, a citrom finomra reszelt héjával és kifacsart levével, végül mehet bele a zselatin is.
A hideg habtejszínt lágy habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a joghurtos alapba forgatjuk.
Ha fagyasztott erdei gyümölccsel dolgozunk, akkor azt már érdemes előre kivenni, és egy szűrőben hagyni felolvadni, hogy a leve ne később olvadjon majd ki.
Ha friss gyümölcsöt használunk, elég csak átmosni.
A kisült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszatesszük a tiszta sütőpapírral kibélelt tepsibe. Mindenképp magasfalú legyen.
Ilyenkor érdemes nagyon vékonyan megkenni egy kevés savanykás lekvárral.
Ha nincs éppen otthon, elhagyható.
Ezután eloszlatjuk rajta a joghurtkrémet, és betesszük dermedni a hűtőbe 60-90 percre.
Ha a sütemény teteje már szépen megdermedt, elkészítjük a tortazselét a csomagoláson található leírás alapján.
A joghurtrétegen eloszlatjuk a gyümölcsöt, végül pedig óvatosan ráöntjük a langyosra hűlt tortazselét.
Visszatesszük a hűtőbe, ameddig teljesen meg nem szilárdul.
A megdermedt süteményt óvatosan kiemeljük a sütőpapír segítségével, és kockákra vágjuk.
Ne felejtsük minden vágás után megtörölni a késünket!
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.