Krémlikőrös krémes kocka

Diódarabok a piskótában, egyszerű likőrös krém és könnyű tejszínhab a tetején, egyszerű és nagyon finom sütemény.

  • Elkészítési idő 1 óra, 15 perc
  • Sütőforma 20X34-es tepsihez
  • Nehézség

Hozzávalók

A piskótához

A kenéshez

  • 3 evőkanál lekvár vagy krémlikör

A krémhez

  • 350 ml tej
  • 150 ml karamellás krémlikör
  • 2 csomag karamellás pudigpor
  • 200 g puha vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 nagy csipet só

A tetejére

  • 400 ml hideg habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor1
  • 1 csomag zselatin fix
  • 30 g fehér csokoládé
  • 20 g vágott dió

Elkészítés

1.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket elkezdjük habbá verni.
Amikor már félig kemény a hab, hozzáadunk 50 g porcukrot.
Tovább keverjük, amíg a hab teljesen kemény nem lesz.

2.

A tojások sárgáját a maradék cukorral szintén fehéredésig keverjük.
Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat.
Beleszitáljuk a sütőporral vegyített lisztet és egy nagy marék durvára vágott diót, majd csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a fehérjehabot. c
A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 17-18 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Még forrón megkenjük a lekvárral vagy krémlikőrrel.

3.

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
A pudingport elkeverjük a hideg tejjel és egy nagy csipet sóval, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Amikor már nagyon besűrűsödik a keményítőtől, levesszük a lángról és nagyon gyorsan elkeverjük benne a likőrt.
Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg.
Így hagyjuk kihűlni.

4.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
A kihűlt piskótalapon egyenletesen eloszlatjuk a krémlikőrös krémet.

5.

A hideg habtejszínt 1-2 evőkanál porcukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük.
A tejszínhabot a krémre simítjuk.
Végül pedig megszórjuk reszelt csokoládéval, vágott dióval vagy bármilyen díszítéssel.
Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni.

6.

Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk.
Közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.

Hasonló receptek

Tiramisu szelet Nehézség
Megnézem
Joghurtos epertorta Nehézség
Megnézem
Gesztenyés mézes Nehézség
Megnézem
Trüffeltorta Nehézség
Megnézem
Gesztenyebomba Nehézség
Megnézem
Áfonyás túrótorta Nehézség
Megnézem
Eperkrémes sütemény Nehézség
Megnézem
Egyszerű puncs szelet Nehézség
Megnézem
Hartyányi krémes Nehézség
Megnézem
Lajcsi szelet Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.