Joghurtos epertorta

Készíts üde epertortát a nyári ünnepekre!

  • Elkészítési idő 1 óra, 15 perc
  • Hűtési idő 4 óra
  • Sütési idő 15 perc
  • Előkészítési idő 50 perc
  • Sütőforma 20 centiméter átmérőjű tortaforma
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

Az eperkrémhez

  • 250 g eper
  • 75 g cukor
  • 450 g görög joghurt
  • 18 g lapzselatin
  • 200 ml hideg habtejszín

A tetejére

  • 250 g eper
  • 1 csomag tortazselé
  • 1 evőkanál porcukor
  • 200 ml víz

Elkészítés

1.

A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.

2.

A krémhez az epret összeturmixoljuk a cukorral, ezután felforraljuk. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A felforrt gyümölcspürét levesszük a lángról, és feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat. Hagyjuk langyosra hűlni, közben néhányszor megkeverjük. Amikor már langyos, elvegyítjük a joghurttal. A hideg habtejszínt közepes habbá verjük, végül ezt is a krémbe forgatjuk.

3.

A kisült piskótából tortakarika segítségével kivágunk 2 egyforma lapot. Az egyiket a kapcsos tortaforma aljába fektetjük. Fontos, hogy jól zárjon a forma, különben szivároghat belőle a krém az elején. Az eperkrém felét a piskótalapra öntjük, és betesszük 30 percre a fagyasztóba. Amikor már kezd szilárdulni, óvatosan ráhelyezzük a másik piskótalapot is. (Ha nincs lehetőségünk fagyasztani, természetesen tehetjük a süteményt a sima hűtőbe is, csak akkor tovább kell hagynunk dermedni.)

4.

30 perc után a második piskótalap tetejére öntjük a maradék krémet, és visszatesszük a hűtőbe. Már csak a zselé hiányzik a tetejéről, ennek akkor kezdjünk neki, ha teljesen megszilárdult a tortánk.

5.

A sütemény tetején elrendezzük a megtisztított epreket. A tortazselét elkeverjük egy kevés cukorral és vízzel, majd 1 percig forraljuk. 10 percig hagyjuk hűlni, mielőtt a torta tetejére öntenénk. Ha kicsit különlegesebbé szeretnénk tenni, adjunk a vízhez egy kevés bodzaszörpöt!

Hasonló receptek

Narancsos-csokoládés karácsonyi fatörzs Nehézség
Megnézem
Áfonyás túrótorta Nehézség
Megnézem
Epres gyümölcstorta Nehézség
Megnézem
Trüffeltorta Nehézség
Megnézem
Krémlikőrös krémes kocka Nehézség
Megnézem
Gesztenyebomba Nehézség
Megnézem
Blaha Lujza tortája - málnalekváros linzertorta Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.