Áfonyás túrótorta

Igazi nyári torta a savanykás ízek kedvelőinek.

  • Elkészítési idő 1 óra, 30 perc
  • Összeállítási idő 1 óra, 30 perc
  • Sütési idő 20 perc
  • Hűtési idő 4 óra
  • Sütőforma 24 centiméter átmérőjű tortaforma
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

  • 250 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 300 g áfonya
  • 100 g cukor
  • 6 darab lapzselatin

A gyümölcszseléhez

  • 150 g áfonya
  • 100 ml víz
  • 250 g porcukor
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés

1.

A vajat megolvasztjuk és félretesszük hűlni. A piskótához a tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, közben folyamatosan hozzáadagoljuk a porcukrot. Beleszitáljuk és beleforgatjuk a lisztet, végül pedig több részletben az olvasztott vajat is hozzáadagoljuk. A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortaformába szedjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.

2.

Az áfonyát a cukorral együtt feltesszük főni. Forrástól számítva kb. 8-10 percig főzzük. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót és a mascarponét kikeverjük. Természetesen tovább ízesíthetjük reszelt citromhéjjal és vaníliával.

3.

Az áfonyaszószt levesszük a tűzről, és hagyjuk 1-2 percig hűlni. A zselatinlapokat alaposan kicsavarjuk, és az áfonyához keverjük. Hagyjuk langyosra hűlni, de néha nem árt megkeverni, nehogy megdermedjen. A hideg habtejszínt laza habbá verjük. Az áfonyát a túrós-krémsajtos keverékhez adjuk, ezután beleforgatjuk a tejszínhabot is.

4.

A piskótát kivesszük a formából, a tortagyűrűt megtisztítjuk, és visszatesszük az aljába a piskótát. A túrókrémet ráöntjük, és betesszük a hűtőbe.

5.

1-2 óra dermedés után elkészítjük a tetejére a gyümölcszselét. Ehhez a kisebb adag áfonyát összeturmixoljuk a cukorral. Felöntjük a vízzel, hozzákeverjük a tortazselét, és felforraljuk. 1 percig forraljuk, majd lehúzzuk a lángról, és 10 percig pihentetjük. Befejezésképp a torta tetejére öntjük a zselét, és visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Az a legjobb, ha egy éjszakára be tudjuk tenni dermedni.

6.

Az elkészült tortát kivesszük a hűtőből, és hagyjuk felmelegedni, hogy szépen le tudjuk választani az oldaláról a tortagyűrűt.

Hasonló receptek

Epres gyümölcstorta Nehézség
Megnézem
Narancsos-csokoládés karácsonyi fatörzs Nehézség
Megnézem
Krémlikőrös krémes kocka Nehézség
Megnézem
Joghurtos epertorta Nehézség
Megnézem
Blaha Lujza tortája - málnalekváros linzertorta Nehézség
Megnézem
Trüffeltorta Nehézség
Megnézem
Gesztenyebomba Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.