A narancsos-csokoládés töltelék íze teljesen átjárja a süteményt.
A krémhez felforraljuk a tejszínt a finomra reszelt narancshéjjal, majd levesszük a tűzről.
Beleszórjuk az apróra tört csokoládét, és simára keverjük.
A végén beledolgozzuk a puha vajat is.
Legalább 6-8 órára hűtőbe tesszük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét.
Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz.
A sárgáját a maradék porcukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk.
Végül beleszitáljuk a lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal összeforgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.
Ahogy elkészült a piskóta, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába vagy sütőpapírba csavarjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni.
A megszilárdult trüffelalapot robotgép segítségével óvatosan felverjük.
Alacsony fokozaton kezdjük keverni, folyamatosan növelve a sebességet.
Amikor már barázdát vetnek benne a habverő villái, elkészült.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a trüffelkrém kétharmadával, végül visszatekerjük.
1-2 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.
A tekercs két végét egyenesre vágjuk, majd a harmadrészénél ferdén elvágjuk.
Ezt a darabot hozzáillesztjük a "törzshöz".
A maradék krémmel kívülről is megkenjük a süteményt, majd egy szitából meghintjük kakaóporral és egy kevés porcukorral.
Végül díszekkel dekoráljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.