Gesztenyebomba

Gyönyörű, ünnepi gesztenyetorta recept, ez a gesztenyebomba!

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Összeállítási idő 1 óra
  • Hűtési idő 10 óra
  • Sütési idő 12 perc
  • Sütőforma 24 cm-es átmérőjű tál
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

  • 500 g mascarpone
  • 600 g gesztenyemassza
  • 300 ml hideg habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

1.

Először a piskótát készítjük el, amit két nagyméretű tepsiben sütünk ki.
Ehhez a tojásokat szétválasztjuk.

A porcukor egyik felét a sárgájákhoz, adjuk. A fehérjéket robotgéppel elkezdjük habosítani, és kanalanként hozzáadjuk a maradék porcukrot.
Addig verjük a habot, amíg sűrű és kemény lesz.

2.

A cukros tojássárgájákat a vaníliával felhabosítjuk.
Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabba.

Végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd spatula segítségével, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.

3.

A masszát két nagyméretű, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

4.

A piskótalapokról lehúzzuk a sütőpapírt, és tiszta konyharuhába csavarjuk.
Így hagyjuk teljesen kihűlni.

5.

A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a fixálóval.
Ehhez érdemes egy műanyag kancsót használni, így nem fröcsög ki a tejszín, és nem is csapódik ki.

6.

A felengedett gesztenyemasszához adjuk a mascarponét és a rumot, majd robotgéppel simára dolgozzuk.
A tejszínhabot beleforgatjuk.
A krémet felhasználásig hűtőben tároljuk.

7.

A piskótalapokat kitekerjük, megkenjük a gesztenyekrémmel, majd szorosan visszatekerjük, fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 1-2 órán át, amíg szépen szeletelhető nem lesz.

8.

Egy félgömb alakú tálat kibélelünk műanyag fóliával, majd belerakjuk a felszeletelt piskótatekercseket.
A közepét feltöltjük a megmaradt gesztenyekrémmel, végül lezárjuk a megmaradt felszeletelt tekercsekkel.

Az alját is lefóliázzuk. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap szépen ki tudjuk borítani egy tányérra.

Hasonló receptek

Blaha Lujza tortája - málnalekváros linzertorta Nehézség
Megnézem
Áfonyás túrótorta Nehézség
Megnézem
Krémlikőrös krémes kocka Nehézség
Megnézem
Epres gyümölcstorta Nehézség
Megnézem
Trüffeltorta Nehézség
Megnézem
Narancsos-csokoládés karácsonyi fatörzs Nehézség
Megnézem
Joghurtos epertorta Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.