Hartyányi krémes

Próbáld ki ezt a klasszikus lakodalmas süteményt!

  • Elkészítési idő 2 óra
  • Összeállítási idő 30 perc
  • Sütési idő 8 perc
  • Hűtési idő 30 perc
  • Sütőforma 1 közepes méretű tepsi
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

  • 1000 ml tej
  • 4 csomag vanília ízű pudingpor
  • 200 g puha vaj
  • 150 g porcukor

Továbbá

  • 28 darab babapiskóta
  • 150 ml kávé

A tetejére

  • 150 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés

1.

Először a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet, a szódabikarbónát és a sót elvegyítjük egy nagy tálban. Közben vízgőz fölött, egy fém vagy üveg tálban összeolvasztjuk, és simára keverjük a tészta többi hozzávalóját. Amikor már egyneművé vált, a liszthez öntjük. Alaposan összedolgozzuk a tésztát.

2.

A tésztagombócot 2 egyenlő részre osztjuk, és fóliába csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe. Ezután egyesével, lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk (érdemes akkorára nyújtanunk, illetve vágnunk, amekkora az a tepsi lesz, amiben végül összeállítjuk a süteményt). A lapokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és alaposan megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8 perc alatt készre sütjük. Amíg sül az egyik lap, már elő is tudjuk készíteni a következőt.

3.

Ha a lapokkal elkészültünk, következhet a krém. Ehhez a pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Én még szórtam hozzá egy kis vaníliaport az intenzívebb íz miatt. Az elkészült, sűrű pudingot áttesszük egy lapos tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Így hagyjuk kihűlni.

4.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot.

5.

Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráborítunk egy mézes lapot, elsimítjuk rajta a vaníliás krém felét. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban és a krémre fektetjük. Mehet rá a maradék krém, végül pedig a másik mézes lap. Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és a sütemény tetején egyenletesen eloszlatjuk.

6.

A kész süteményt szeletelés előtt legalább egy napig pihentetjük a hűtőben összeállni. Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.

Hasonló receptek

Citromos kocka Nehézség
Megnézem
Tükörtojás süti Nehézség
Megnézem
Erdei gyümölcsös kocka Nehézség
Megnézem
Diós rénszarvas linzer Nehézség
Megnézem
Krémlikőrös krémes kocka Nehézség
Megnézem
Egyszerű puncs szelet Nehézség
Megnézem
Hólabda Nehézség
Megnézem
Eperkrémes sütemény Nehézség
Megnézem
Narancsos-csokoládés karácsonyi fatörzs Nehézség
Megnézem
Gesztenyés mézes Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.