Gesztenyés krémes

Igazi gesztenyés csoda, amivel minden vendég elégedett lesz!

  • Elkészítési idő 1 óra, 15 perc
  • Sütési idő 18 perc
  • Előkészítési idő 57 perc
  • Sütőforma 34X20-as tepsihez
  • Nehézség

Hozzávalók

A piskótához

A kenéshez

  • 3 evőkanál lekvár

A krémhez

  • 500 ml tej
  • 2 csomag vaniliás pudingpor
  • 200 g puhavaj
  • 150 g porcukor
  • 600 g gesztenyemassza

A tetejére

  • 400 ml hideg habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatinfix

Elkészítés

1.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket elkezdjük habbá verni.
Amikor már félig felvertük a habot, hozzáadunk 50 g porcukrot.
A cukros habot tovább verjük, amíg kemény nem lesz.

2.

A tojások sárgáját a maradék cukorral szintén fehéredésig keverjük.
Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat.
Beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval vegytett lisztet, és csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a fehérjehabot.
A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 17-18 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Még forrón megkenjük a lekvárral.

3.

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
A pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg.
Így hagyjuk kihűlni.

4.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt vaníliapudingot és a gesztenyemasszát.
A kihűlt piskótalapon egyenletesen eloszlatjuk a gesztenyés krémet.

5.

A hideg habtejszínt 1-2 evőkanál porcukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük.
A tejszínhabot a gesztenyekrémre simítjuk, végül pedig megszórjuk reszelt csokoládéval.
Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni.

6.

Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk.
Minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.

Hasonló receptek

Tiramisu szelet Nehézség
Megnézem
Erdei gyümölcsös-joghurtos kocka Nehézség
Megnézem
Madártejszelet Nehézség
Megnézem
Epermisu Nehézség
Megnézem
Rigó Jancsi Nehézség
Megnézem
Hartyányi krémes Nehézség
Megnézem
Epres-tejfölös szelet Nehézség
Megnézem
Lajcsi szelet Nehézség
Megnézem
Tükörtojás süti Nehézség
Megnézem
Citromos kocka Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.