Igazi gesztenyés csoda, amivel minden vendég elégedett lesz!
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket elkezdjük habbá verni.
Amikor már félig felvertük a habot, hozzáadunk 50 g porcukrot.
A cukros habot tovább verjük, amíg kemény nem lesz.
A tojások sárgáját a maradék cukorral szintén fehéredésig keverjük.
Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat.
Beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval vegytett lisztet, és csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a fehérjehabot.
A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 17-18 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Még forrón megkenjük a lekvárral.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
A pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg.
Így hagyjuk kihűlni.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt vaníliapudingot és a gesztenyemasszát.
A kihűlt piskótalapon egyenletesen eloszlatjuk a gesztenyés krémet.
A hideg habtejszínt 1-2 evőkanál porcukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük.
A tejszínhabot a gesztenyekrémre simítjuk, végül pedig megszórjuk reszelt csokoládéval.
Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni.
Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk.
Minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.