Kovászos magoskenyér keverék

Kiszerelés:
  • 500 g

A kovászos kenyérnek már önmagában is különleges íze van, de kiegészülve a különböző pirított magvakkal egyedi ízvilágú kenyér kerülhet az asztalra. A Nagyi titka kovászos magoskenyér keverékből rusztikusabb ízű és vitaminokban gazdag kenyér süthető.

Aki nemcsak a kovászos kenyér finoman savanykás ízét kedveli, de szívesen kísérletezik egyedi hozzávalókkal is, annak ez a keverék praktikus megoldást nyújt. Az előkelesztett és szárított fermentált előtészta őrleménynek köszönhetően a tészta mindössze 90 percnyi pihentetést igényel, és a magvakat sem kell külön összeválogatni, mert mi már hozzáadtuk a legjobbakat.

60 perc sütési idő után máris kész a ropogós külsejű, belül puha, finoman savanykás ízű kovászos kenyér, melynek a különféle magok adnak rusztikus, különleges zamatot. Magasabb tápértéke és vitamintartalma miatt a kicsik iskolai uzsonnájához vagy kirándulós szendvicsnek kifejezetten ajánlott.

  Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1495 kJ / 353 kcal
Zsír 4,9 g
amelyből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát 62,8 g
amelyből cukrok 1,4 g
Rost 4,3 g
Fehérje 12,5 g
2,5 g

Elkészítéshagyományos sütőben

  • 1. Tedd a kenyér keveréket és a 320g langyos vizet egy tálba és kézi mixer dagasztó karjával dolgozd el kb. 5 percig!
  • 2. Nedvesítsd meg a kezed és a tál oldalát vízzel és a húzd össze a tésztát a tál közepére egy kupacba!
  • 3. Fedd le a tálat és hagyd helyen pihenni meleg helyen körülbelül 30 percig!
  • 4. A pihentetés után ismét nedvesítsd meg a kezed, húzd maga felé a tészta egyik oldalát és hajtsd a másik oldalára! Ismételd ezt meg néhányszor különböző oldalakkal, majd letakarva hagyd pihenni a tésztát további 30 percig!
  • 5. Ismét nedves kézzel vedd ki a tésztát lisztezett felületre és többszörös hajtogatással formálj belőle veknit, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire! Hagyd ismét kelni kb. 30 percig, amíg a tészta láthatóan megnő!
    Szórd meg a tetejét liszttel.Tipp: Miután veknit formáztál belőle, tedd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsi helyett szakajtóba! Hagyd ott kelni 30 percig és közvetlenül sütés előtt helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire! A belisztezett tészta tetejét vágd meg egy éles késsel vagy pengével esetleg díszítsd mintákkal!
  • 6. A 250 °C-ra előmelegített sütőben felső/alsó hőfokon, alsó rácson süsd meg! Az optimális sütési légkör érdekében a sütés elején önts kb. 100 ml vizet a sütő aljára, és gyorsan zárd be a sütőt! 10 perc elteltével állítsd a sütő hőmérsékletét 200°C-ra, és süsd további 50 percig! A sütőtől függően a sütési idő meghosszabbítható a kívánt kéregszín eléréséhez!
  • 7. Sütés után hagyd a kenyeret egy rácson vagy fadeszkán kihűlni!

Elkészítéskenyérsütő gépben

  • 1. Tegyél 500 g sütőkeveréket és 290 ml hideg vizet a kenyérsütőgépbe!
  • 2. Indítsd el az alábbiak szerint: kenyérprogram, normál; sötét barnítás!
  • 3. Kérjük, kövesd a gyártó használati utasításait!

Termékek

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.