Krémes töltött fánk

Készíts farsangi fánkot, csodás vaníliakrémes töltelékkel!

  • Elkészítési idő 3 óra
  • Előkészítési idő 1 óra, 40 perc
  • Kelesztési idő 1 óra, 30 perc
  • Mennyiség kb 35 darabhoz
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

  • 500 g Nagyi titka Fánkliszt
  • 1 csipet só
  • 250 ml langyos tej
  • 20 g friss élesztő
  • 50 g porcukor
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál vaníliakivonat vagy rum
  • 100 g olvasztott vaj

A vaníliakrémhez

  • 150 ml tejszín
  • 150 ml tej
  • 3 darab tojássárgája
  • 30 g étkezési keményítő
  • 50 g porcukor
  • 1 darab vanília
  • 50 g puha vaj

A sütéshez

  • 800 ml étolaj

A hempergetéshez

  • 150 g porcukor

Elkészítés

1.

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.

2.

A lisztet elvegyítjük a maradék porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Alaposan megdagasztjuk a tésztát, majd egy kiolajozott tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt megkelesztjük.

3.

Amíg kel a tészta, elkészítjük a vaníliakrémet. A tojássárgájákat elkeverjük a keményítővel, a porcukorral, a vaníliával (lehet rúdból kikapart mag, de vaníliaport is használhatunk)és egy kevés hideg tejjel. A maradék tejet és a tejszínt csípősre melegítjük (kb. 80 fokosra). Amikor már meleg, vékony sugárban a tojásos elegyre csurgatjuk, állandó keverés mellett. Az egészet visszaöntjük a lábasba, és közepes lángon, tovább keverve besűrítjük. A pudingot átszedjük egy lapos tálba, fóliát nyomunk a tetejére, és így hagyjuk teljesen kihűlni.

4.

A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy 5 cm-es pogácsaszaggató segítségével kivágjuk belőle a fánkokat. Mindegyiket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd meleg helyen újabb 30 percig hagyjuk kelni.

5.

Olajat öntünk egy vastagfalú edénybe (kb. 3 ujjnyi magasságban), 180 fokosra melegítjük, és egyesével beleengedjük a megkelt fánkokat. Ne tegyünk bele túl sokat egyszerre! Fedőt teszünk rá, majd nagyjából másfél-két perc elteltével levesszük, és megfordítjuk a korongokat. Fedő nélkül ugyanennyi ideig sütjük. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük.

6.

A kihűlt vaníliakrémet robotgép segítségével fellazítjuk, ezután elkeverjük benne a puha vajat is. A krémet habzsákba töltjük. (Érdemes fánktöltő véget használni, de egy késsel is kiszúrhatjuk a helyet a betöltéshez.)

7.

A fánkokba nyomjuk a habzsákot, megtöltjük a krémmel, végül cukorba hempergetjük.

Hasonló receptek

Vaníliás fánk a sütőből Nehézség
Megnézem
Csomózott fánk Nehézség
Megnézem
Szilvalekváros csavart fánk Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.