Íme egy kalács, amit nem kell fonni, mégis jól mutat.
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez adjuk a sót, a maradék porcukrot, a vaníliát és az élesztős tejet. Elkezdjük dagasztani a tésztát. 4-5 perc dagasztás után, több részletben hozzáadunk 75 g vajat. Mindig várjuk meg, amíg a tészta felveszi az előző adagot.
Ha már feszes és ruganyos a tésztánk, kettéosztjuk. Az egyik feléből gombócot formázunk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és a maradék vajat, majd addig dagasztjuk, amíg teljesen megfesti a kakaó a tésztát. A különlegesebb ízek kedvelői reszeljenek bele egy kis tonkababot is.
A kétféle tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük, majd enyhén lisztezett munkalapon külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk. A világos tésztára ráhelyezzük a kakaósat, és felcsavarjuk. Az illesztésnél összecsípjük, ez a rész kerül majd alulra a formában.
A rudat egy sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába fektetjük. 20-30 percig kelesztjük. A tetejét sütés előtt megkenjük a tejjel elhabart tojással. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.