Gesztenyebomba

Gyönyörű, ünnepi gesztenyetorta recept, ez a gesztenyebomba!

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Összeállítási idő 1 óra
  • Hűtési idő 10 óra
  • Sütési idő 12 perc
  • Sütőforma 24 cm-es átmérőjű tál
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

  • 500 g mascarpone
  • 600 g gesztenyemassza
  • 300 ml hideg habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

1.

Először a piskótát készítjük el, amit két nagyméretű tepsiben sütünk ki.
Ehhez a tojásokat szétválasztjuk.

A porcukor egyik felét a sárgájákhoz, adjuk. A fehérjéket robotgéppel elkezdjük habosítani, és kanalanként hozzáadjuk a maradék porcukrot.
Addig verjük a habot, amíg sűrű és kemény lesz.

2.

A cukros tojássárgájákat a vaníliával felhabosítjuk.
Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabba.

Végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd spatula segítségével, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.

3.

A masszát két nagyméretű, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

4.

A piskótalapokról lehúzzuk a sütőpapírt, és tiszta konyharuhába csavarjuk.
Így hagyjuk teljesen kihűlni.

5.

A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a fixálóval.
Ehhez érdemes egy műanyag kancsót használni, így nem fröcsög ki a tejszín, és nem is csapódik ki.

6.

A felengedett gesztenyemasszához adjuk a mascarponét és a rumot, majd robotgéppel simára dolgozzuk.
A tejszínhabot beleforgatjuk.
A krémet felhasználásig hűtőben tároljuk.

7.

A piskótalapokat kitekerjük, megkenjük a gesztenyekrémmel, majd szorosan visszatekerjük, fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 1-2 órán át, amíg szépen szeletelhető nem lesz.

8.

Egy félgömb alakú tálat kibélelünk műanyag fóliával, majd belerakjuk a felszeletelt piskótatekercseket.
A közepét feltöltjük a megmaradt gesztenyekrémmel, végül lezárjuk a megmaradt felszeletelt tekercsekkel.

Az alját is lefóliázzuk. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap szépen ki tudjuk borítani egy tányérra.

Hasonló receptek

Krémlikőrös krémes kocka Nehézség
Megnézem
Áfonyás túrótorta Nehézség
Megnézem
Joghurtos epertorta Nehézség
Megnézem
Narancsos-csokoládés karácsonyi fatörzs Nehézség
Megnézem
Trüffeltorta Nehézség
Megnézem
Mikuláskenyér Nehézség
Megnézem
Őszike Nehézség
Megnézem
Blaha Lujza tortája - málnalekváros linzertorta Nehézség
Megnézem
Epres gyümölcstorta Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.