Egyszerű puncs szelet

Az elronthatatlan kakaós piskótára egy nagyon egyszerű puncsos krém kerül, és szinte készen is van.

  • Elkészítési idő 1 óra, 18 perc
  • Előkészítési idő 1 óra
  • Sütési idő 18 perc
  • Sütőforma 26X38-as tepsihez
  • Nehézség

Hozzávalók

A piskótához

  • 200 g Nagyi titka Extra finom süteményliszt
  • 150 g porcukor
  • 100 ml olaj
  • 100 g tej
  • 60 g mazsola
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 3 darab tojás
  • 1 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csésze vágott dió

Továbbá

  • 2 evőkanál lekvár

A puncskrémhez

  • 500 ml tej
  • 200 g puha vaj
  • 50 g porcukor
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor

A tetejére

  • 50 g fehér csokoládé

Elkészítés

1.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket elkezdjük habbá verni.
Amikor már félig kemény a hab, hozzáadunk 50 g porcukrot, és kemény habbá verjük.

2.

A tojások sárgáját a maradék cukorral és a rummal vagy aromával szintén fehéredésig keverjük.
Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat.
Beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval vegytett lisztet, és csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a fehérjehabot, végül pedig a vágott diót és a mazsolát vagy aszalt meggyet, tovább ízesíthetjük frissen reszelt vagy kandírozott narancshéjjal.

3.

A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 18 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Még forrón megkenjük a lekvárral.

4.

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
A pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Adhatunk hozzá egy kevés rumot.
Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg.
Így hagyjuk kihűlni.

5.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt puncspudingot.

6.

A kihűlt piskótalapon egyenletesen eloszlatjuk a puncsos krémet, ráreszeljük vagy zöldséghámozóval rákaparjuk a fehér csokoládét.
Néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni.

7.

Éles késsel vágjuk egyforma szeletekre.
Minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.

Hasonló receptek

Gesztenyés krémes Nehézség
Megnézem
Citromos kocka Nehézség
Megnézem
Tükörtojás süti Nehézség
Megnézem
Tejszelet Nehézség
Megnézem
Narancsos-csokoládés karácsonyi fatörzs Nehézség
Megnézem
Hartyányi krémes Nehézség
Megnézem
Krémlikőrös krémes kocka Nehézség
Megnézem
Erdei gyümölcsös kocka Nehézség
Megnézem
Gesztenyés mézes Nehézség
Megnézem
Tiramisu szelet Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.