Tojáslikőrös kocka

Csodás krémes sütemény, amit a tojáslikőr tesz különlegessé.

  • Elkészítési idő 1 óra, 15 perc
  • Előkészítési idő 1 óra, 15 perc
  • Sütési idő 15 perc
  • Sütőforma 20x30 cm-es tepsi
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

  • 3 evőkanál lekvár vagy tojáslikőr

A krémhez

  • 500 ml tej
  • 250 ml tojáslikőr
  • 3 csomag vaniliás pudingpor
  • 300 g puha vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 evőkanál vaníliapor

A tetejéhez

  • 2 evőkanál reszelt csokoládé

Elkészítés

1.

A pudingport elkeverjük a hideg tejjel és egy nagy csipet vaníliaporral, használhatunk kivonatot vagy vaníliás cukrot is, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Amikor már nagyon besűrűsödik a keményítőtől, levesszük a lángról és nagyon gyorsan elkeverjük benne a likőrt.
Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg.
Így hagyjuk kihűlni.

2.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket elkezdjük habbá verni, amikor már félig kemény a hab, hozzáadunk 50 g porcukrot, és kemény habbá keverjük.

3.

A tojások sárgáját a maradék cukorral és egy kevés vaníliával, használhatunk kivonatot vagy vaníliás cukrot helyette, szintén fehéredésig keverjük.
Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat.
Beleszitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a fehérjehabot.
A masszát a sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Még langyosan egy másik sütőpapírra borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Kétfelé vágjuk a hosszabbik oldalán.
Nem egy vastagabb piskótát vágtunk félbe, hanem egy nagyobb, vékony lapot vágunk két egyenlő részre.

4.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot.

5.

Az egyik piskótalapot egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy tálcára tesszük, vékonyan megkenjük likőrrel vagy lekvárral, majd a krém felével.
Beborítjuk a másik lappal, és azzal is ugyanígy járunk el.
A tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval.
Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni, ezalatt a vaj megkeményedik, és szépen vágható lesz a sütemény.

6.

Éles késsel egyforma kockákra vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.

Hasonló receptek

Epres-tejfölös szelet Nehézség
Megnézem
Citromos kocka Nehézség
Megnézem
Gesztenyés mézes Nehézség
Megnézem
Tükörtojás süti Nehézség
Megnézem
Rigó Jancsi Nehézség
Megnézem
Tejszelet Nehézség
Megnézem
Hartyányi krémes Nehézség
Megnézem
Krémlikőrös krémes kocka Nehézség
Megnézem
Tiramisu szelet Nehézség
Megnézem
Gesztenyés krémes Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.