Csodás krémes sütemény, amit a tojáslikőr tesz különlegessé.
A pudingport elkeverjük a hideg tejjel és egy nagy csipet vaníliaporral, használhatunk kivonatot vagy vaníliás cukrot is, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Amikor már nagyon besűrűsödik a keményítőtől, levesszük a lángról és nagyon gyorsan elkeverjük benne a likőrt.
Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg.
Így hagyjuk kihűlni.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket elkezdjük habbá verni, amikor már félig kemény a hab, hozzáadunk 50 g porcukrot, és kemény habbá keverjük.
A tojások sárgáját a maradék cukorral és egy kevés vaníliával, használhatunk kivonatot vagy vaníliás cukrot helyette, szintén fehéredésig keverjük.
Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat.
Beleszitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a fehérjehabot.
A masszát a sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Még langyosan egy másik sütőpapírra borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Kétfelé vágjuk a hosszabbik oldalán.
Nem egy vastagabb piskótát vágtunk félbe, hanem egy nagyobb, vékony lapot vágunk két egyenlő részre.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
Az egyik piskótalapot egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy tálcára tesszük, vékonyan megkenjük likőrrel vagy lekvárral, majd a krém felével.
Beborítjuk a másik lappal, és azzal is ugyanígy járunk el.
A tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval.
Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni, ezalatt a vaj megkeményedik, és szépen vágható lesz a sütemény.
Éles késsel egyforma kockákra vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.