A sütőtök és a fahéj nagyon jó párost alkotnak fánkban is!
A sütőtököt megsütjük, ezután alaposan áttörjük.
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük, majd alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük.
A tésztát vékonyan lisztezett munkalapon kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Közepes méretű kiszúróval kiszaggatjuk a fánkokat. Letakarva 30 percig kelesztjük. (Érdemes egy sütőpapírral bélelt tepsire tenni őket, így könnyebb lesz a sütésnél adagolni.)
Az olajat 180 fokosra melegítjük, beleteszünk egy adagnyi fánkot, lefedve 2 percig sütjük, majd fedő nélkül, megfordítva, további kb. 2 perc alatt készre sütjük. A kisült fánkokat papírtörlővel bélelt tálra szedjük.
A fánkokat még melegen fahéjjal elkevert cukorba forgatjuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.