Készíts csodás pitét a nyár kedvenc gyümölcséből!
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.
Közben kimagozzuk a cseresznyét, majd összeforgatjuk a keményítővel és a cukorral. Ha édes a cseresznye, nyugodtan el is hagyhatjuk a cukrot.
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a piteformába illesztjük. Beleigazítjuk, majd a nyújtófa segítségével levárjuk a túllógó részeket. Ezekből lesznek a rácsok a tetején.
A mandulát a pite aljába szórjuk, majd eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt is. A kimaradt tésztából rácsokat nyújtunk, és a pite tetejére helyezzük őket. Végezetül megkenjük a rácsokat az elhabart tojássárgájával.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük a süteményt.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.