Ez a nagyon laktató pizza igazi amerikai stílusban készül.
A langyos tejhez hozzáadunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
A lisztet, egy kicsit kevesebbet használjunk, és a vizet egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani a tésztát.
1-2 perc után beleszórjuk a sót.
Újabb néhány perc dagasztás után, több részletben belecsurgatjuk az olajat is.
Ha már szépen kidagasztottuk a tésztát, hozzáadhatjuk a maradék, kevéske lisztet is, ettől szépen összeáll gombóccá a tészta.
A ruganyos tésztát lisztezett tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kettévágjuk, mindkét feléből gombócot formázunk.
10 percig így pihentetjük, majd enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk.
A tészta legyen nagyobb, mint a sütőformánk, ez akár egy sütőbe helyezhető serpenyő is lehet.
A pizzalapot a vékonyan kiolajozott formába rakjuk, a szélét kirakjuk a virslivel, és ráhúzzuk, lenyomkodjuk a túllógó részeket.
Megkenjük a pizzaszósszal, majd rászórjuk a feltéteket.
Ameddig melegszik a sütő, hagyjuk tovább kelni.
220 fokosra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.