Kovászos pizza

Így készíthetsz kovászból, élesztő nélkül pizzát.

  • Elkészítési idő 1 óra, 45 perc
  • Előkészítési idő 1 óra
  • Pihentetési idő 12 óra
  • Összeállítási idő 30 perc
  • Sütési idő 15 perc
  • Mennyiség 2-3 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

  • 500 g Nagyi titka Pizzaliszt
  • 80 g érett kovász
  • 275 ml langyos víz
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

1.

A kovászunkat a pizzakészítés előtt 6-8 órával megetetjük. Hagyjuk szépen felhabosodni.

2.

A lisztet és a vizet egy nagy tálba mérjük, és hagyjuk ázni 1 órán át.

3.

A beáztatott lisztet elkezdjük dagasztani, majd hozzáadjuk a kovászt, és így dolgozzuk tovább. 2-3 perc után mehet bele a só is. Végül pedig egy evőkanálnyi olívaolaj. Összesen legalább 10-15 percig kell dagasztanunk, amíg szép levegős, lágy tésztát nem kapunk.

Ekkor áttesszük egy kiolajozott tálba, letakarjuk, és pihentetjük kb. 8-12 órán át.

4.

A pihentetett tésztát kettévágjuk, és enyhén lisztes munkalapon elkezdjük megformázni. Először gombócot kerekítünk belőle, majd az ujjbegyeinkkel szétnyomkodjuk, egyenletesen széthúzzuk.

Áttesszük a sütőlapra (én ezt át szoktam előtte forrósítani, szóval legyünk óvatosak), és ráhelyezzük a kívánt feltéteket.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.