Mutatjuk, hogyan készíthetsz pizzahajót, aminek sajttal van töltve a széle.
A pizzalisztben elkeverjük a sót és a cukrot, majd az élesztőt is, ha friss élesztőt használunk, morzsoljuk bele a lisztbe.
Felöntjük a vízzel és az olajjal, majd alaposan megdagasztjuk.
Lisztezett tálban, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 3 részre vágjuk, mindegyikből gombócot gömbölyítünk, majd 10-15 percig hagyjuk pihenni.
A gombócokat egyesével kerekre nyújtjuk lisztezett munkalapon, használjunk omlós tészta lisztet, ha van.
A szélére mozzarelladarabokat helyezünk, majd alaposan rányomkodjuk a ráhajtott tésztaszéleket.
A formázásnál a két vége felé nyújtjuk a tésztát.
Áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjuk további 10-20 percig kelni, majd felhelyezzük a kedvenc feltéteinket.
200 fokos sütőben, 20 perc alatt készre sütjük a tésztát.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.