A fánk belseje tele van csodás szilvalekvárral.
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet elvegyítjük a maradék porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
Alaposan megdagasztjuk a tésztát, majd egy kiolajozott tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen, 45 perc alatt megkelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, és pizzavágóval 5 cm széles csíkokra vágjuk.
Mindegyik csíkot megkenjük szilvalekvárral, majd összecsípjük és megsodorjuk.
Az így kapott hurkákat kettévágjuk keresztben. Ezután félbehajtjuk és megcsavarjuk. A végét összecsípjük.
15 percig kelesztjük egy sütőpapírral bélelt tepsin.
Egy serpenyőben vagy lábasban 180 fokosra, közepesen forróra, hevítjük az olajat, majd kisütjük benne a fánkokat. Végül porcukorral megszórva már tálalhatjuk is.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.