A legegyszerűbb kevert tésztákhoz szinte minden van otthon, így bármikor elkészíthetők.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket habbá verjük, félretesszük.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a rummal vagy aromával.
Majd belekeverjük a tojássárgájákat. Csomómentesre dolgozzuk a kakaóval és sütőporral vegyített liszttel.
Majd több részletben beleforgatjuk a tojáshabot.
A masszát sütőpapírral bélelt, kis méretű tepsibe simítjuk.
170 fokra előmelegített sütőben, 17-18 perc alatt készre sütjük.
Vigyázzunk, ne süssük túl!
A forró sütemény tetejét kenjük meg lekvárral.
Amíg hűl, elkészítjük a tetejére a csokimázat.
A kakaóport elkeverjük a porcukorral.
Egy kis lábasban csomómentesre keverjük a forró vízzel és egy kis rummal vagy aromával.
Összeforraljuk.
Levesszük a lángról, és elkeverjük benne a vajat is.
Egyenletesen a sütemény tetejére öntjük, majd hűtőben hagyjuk kicsit dermedni.
Egyenlő kockákra vágva tálaljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.