Ez a csoda szép, mákos-körtés sütemény minden ünnepi asztalt megkoronáz. Nagy Anikó Edit receptje.
Meghámozunk és felszeletelünk 4 körtét, majd egy sütőpapírral bélelt tepsit megszórunk fahéjas cukorral, és rátesszük a körteszeleteket.
A tésztához 5 tojásfehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral, az olajjal és a margarinnal keverjük el. Ezeket nagyon óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a fehérje ne törjön teljesen össze!
Ezek után hozzáadjuk a tésztához a sütőport, a lisztet és a mákot.
Az így kapott elegyet ráöntjük a körtére, majd egy 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Mikor kihűlt, kiborítjuk egy tálcára, lehúzzuk a sütőpapírt, így a körte kerül felülre.
Eközben fél liter tejből, a pudingporból és 2 csomag vaníliás cukorból pudingot főzünk, majd ha az is kihűlt, hozzáadjuk 10 dkg vaj és 10 dkg margarin kihabosított elegyét.
Ezzel kenjük meg a sütemény tetejét: a díszítés kedvéért habzsákból adagolva a felét.
Fehér csokival és porcukorral elkevert mákkal hintjük be a tetejét.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.