Ebben a pitében remek párost alkot a török mogyoró és a tejcsokoládé.
A lisztet, a porcukrot, az őrölt mogyorót és a felkockázott hideg vajat az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével morzsásra dolgozzuk.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd egy kevés hideg vizet. Az összeállt tésztát műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percre a fagyasztóba tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett felületen vagy két sütőpapír között kinyújtjuk, és a piteformába illesztjük.
A széleket levágjuk.
Egy sütőpapír darabot összegyűrünk, és a tészta tetejére helyezzük, majd pitenehezékkel - ennek hiányában nyers rizst is lehet használni - feltöltjük.
20 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tésztát.
Óvatosan kivesszük a sütőből, és eltávolítjuk a sütőpapírt a nehezékkel együtt.
A tésztalapot visszatesszük további kb. 15 percre, amíg készre sül.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd a felkockázott csokoládéra öntjük, és simára keverjük. Végül a puha vajat is beledolgozzuk.
A csokoládékrémet a kihűlt pitealapra öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.
Amikor már nem teljesen folyékony, a tetejét megszórjuk egész mogyoróval.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.