Készíts farsangi fánkot, csodás vaníliakrémes töltelékkel!
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet elvegyítjük a maradék porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Alaposan megdagasztjuk a tésztát, majd egy kiolajozott tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a vaníliakrémet. A tojássárgájákat elkeverjük a keményítővel, a porcukorral, a vaníliával (lehet rúdból kikapart mag, de vaníliaport is használhatunk)és egy kevés hideg tejjel. A maradék tejet és a tejszínt csípősre melegítjük (kb. 80 fokosra). Amikor már meleg, vékony sugárban a tojásos elegyre csurgatjuk, állandó keverés mellett. Az egészet visszaöntjük a lábasba, és közepes lángon, tovább keverve besűrítjük. A pudingot átszedjük egy lapos tálba, fóliát nyomunk a tetejére, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy 5 cm-es pogácsaszaggató segítségével kivágjuk belőle a fánkokat. Mindegyiket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd meleg helyen újabb 30 percig hagyjuk kelni.
Olajat öntünk egy vastagfalú edénybe (kb. 3 ujjnyi magasságban), 180 fokosra melegítjük, és egyesével beleengedjük a megkelt fánkokat. Ne tegyünk bele túl sokat egyszerre! Fedőt teszünk rá, majd nagyjából másfél-két perc elteltével levesszük, és megfordítjuk a korongokat. Fedő nélkül ugyanennyi ideig sütjük. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük.
A kihűlt vaníliakrémet robotgép segítségével fellazítjuk, ezután elkeverjük benne a puha vajat is. A krémet habzsákba töltjük. (Érdemes fánktöltő véget használni, de egy késsel is kiszúrhatjuk a helyet a betöltéshez.)
A fánkokba nyomjuk a habzsákot, megtöltjük a krémmel, végül cukorba hempergetjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.