Gazdag diós töltelék, savanykás meggy és vajas pitetészta: csodásak együtt.
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval és a porcukorral, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, a tojássárgáját és a vaníliát. Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a piteformába illesztjük, beleigazítjuk, végül a nyújtófát végiggörgetjük a tetején, ezzel levágva a túllógó részeket. Villával megszurkáljuk, és 20 percre a fagyasztóba tesszük.
A lehűtött tésztát vakra sütjük. Ehhez egy sütőpapírt helyezünk az omlós tészta tetejére, majd kitöltjük az egészet valamilyen pitenehezékkel (én rizst vagy lencsét szoktam hozzá használni). 15 percre a 180 fokos sütőbe tesszük sülni. Kivesszük, eltávolítjuk a pitesúlyt és a sütőpapírt, majd további 5 percre visszatoljuk sülni.
Amíg készül a tészta, összeállítjuk a tölteléket. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Amikor felvette a tojást, összeforgatjuk a finomra reszelt citromhéjjal és a darált dióval.
A vakra sütött pitelapot megtöltjük a diós töltelékkel, majd rászórjuk az meggyet. (Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges felengedni.)
A 180 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük a süteményt. Hagyjuk langyosra hűlni, megszilárdulni, majd tálalhatjuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.