Zabszelet

Ezt a kekszet egyben sütjük ki, utána csak szeletelni kell.

  • Elkészítési idő 40 perc
  • Sütési idő 30 perc
  • Sütőforma 20x30 centiméteres tepsi
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

1.

A száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd összegyúrjuk a puha vajjal. Természetesen ízlés szerint ízesíthetjük kardamommal, vaníliával, fahéjjal, tonkababbal is. A masszába keverjük a magokat és az aprított csokoládét, karamellát is. Ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés tejjel hígíthatjuk.

2.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

3.

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a papírral együtt emeljük ki. Egyforma kockákra vágva tálaljuk. A kész süteményt jól záródó dobozban tároljuk.

Hasonló receptek

Gesztenyés hócsiga Nehézség
Megnézem
Citromos teakeksz Nehézség
Megnézem
Baci di dama Nehézség
Megnézem
Omlós szilvalekváros csigakeksz Nehézség
Megnézem
Egyszerű kakaós csiga Nehézség
Megnézem
Fahéjas mandulagolyók Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.