Omlós szilvalekváros csigakeksz

A tökéletes karácsonyi aprósütemény.

  • Elkészítési idő 45 perc
  • Összeállítási idő 45 perc
  • Hűtési idő 1 óra
  • Sütési idő 15 perc
  • Mennyiség 40 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tésztához az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk a hideg, felkockázott vajat a liszttel, majd készre gyúrjuk a tejföl hozzáadásával.

Fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 percre betesszük a fagyasztóba pihenni.

2.

A kihűtött tésztát vékonyra nyújtjuk, 40x50 cm-es téglalapot kell kapnunk.
A széleit egyenesre vágjuk, majd hosszában kettévágjuk.

3.

Mindkét tésztalapot megkenjük a szilvalekvárral, ha nagyon sűrű, langyosítsuk meg kicsit, majd szorosan feltekerjük.

Ismét 30 perc hűtés következik.

4.

Éles késsel 1 cm-es szeletekre vágjuk a rudakat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat.

180 fokra előmelegített sütőben, 14-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Még melegen meghempergetjük porcukorban a süteményeket.

Hasonló receptek

Zabszelet Nehézség
Megnézem
Egyszerű kakaós csiga Nehézség
Megnézem
Fahéjas mandulagolyók Nehézség
Megnézem
Citromos teakeksz Nehézség
Megnézem
Gesztenyés hócsiga Nehézség
Megnézem
Baci di dama Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.