Puha kelt tészta, sok vaj, mézeskalács fűszer, pirult diódarabok. Kell ennél több?
Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is, és lágy tésztát dagasztunk belőle.
Enyhén kiolajozott edényben, lefedve, 40 percig kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Ehhez csak simára keverjük a puha vajat a cukorral, a fűszerekkel és a finomra reszelt citromhéjjal.
Alaposan belisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a fűszeres vajjal.
Feltekerjük, és kb. 3 cm-es szeletekre vágjuk.
A sütőedényt kivajazzuk, majd ujjnyi közöket hagyva beletesszük a csigákat.
Újabb 30 percig hagyjuk pihenni.
Ezután megkenjük a csigákat az elhabart tojással, megszórjuk a durvára vágott dióval, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.