Igazi hedonista sütemény karamellizált almával, lágy krémsajtos töltelékkel és persze pirult tojáshabbal.
A kétféle lisztet összedolgozzuk a sütőporral, a cukorral és a felkockázott vajjal.
Használhatjuk az ujjbegyeinket vagy késes robotgépet is.
Amikor már morzsás az állaga, hozzáadjuk a tojássárgáját és egy kevés hideg vizet.
A tésztát összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük 30-40 percre.
Az almákat megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
Egy edényben a cukrot közepes lángon karamellizáljuk, amikor már elkezd szépen barnulni a karamell, levesszük a lángról, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, majd gyorsan az almát és a fahéjat is, érdemes egy nagy csipet sóval is meghinteni.
Visszatesszük a lángra, és alacsony lángon addig pároljuk az almát, amíg krémes karamellréteg vonja be. Ne ijedjünk meg, ha kicsit összekapja az alma a cukrot, a hő és a nedvesség hatására szépen vissza fog olvadni.
A krémsajtot kikeverjük a tojássárgájákkal, a keményítővel, a porcukorral és a vaníliával.
A lehűtött, megszilárdult tésztát sütőpapíron kinyújtjuk vagy lisztezett munkalapon, majd óvatosan átemeljük a papírra. A mérete kicsit legyen nagyobb a tepsiénél, hogy legyen majd egy pici pereme.
Ezután a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. A papírt érdemes előre a tepsibe szabni.
Az alját megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
Az elősütött tésztalapot kivesszük, ha az oldala lecsúszott még ki tudjuk igazítani egy villával.
Rákenjük a krémsajtos réteget, majd erre a karamellizált almát.
Visszatesszük 40 percre a sütőbe.
Amíg sül a sütemény, a megmaradt 3 tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
Ezután eldönthetjük, hogy csak egyszerűen a sütemény tetejére kenjük, vagy habzsákból nyomjuk rá. Válasszuk a szimpatikusabb módszert!
A pitét kivesszük a sütőből, a hőmérsékletét 120 fokra mérsékeljük.
A tetejére nyomjuk a tojáshabot, és visszatesszük 10-15 percre száradni.
A hab fehér marad, de érdemes lehet megpirítani egy szakácsfáklyával, ettől lesz barna és nagyon finom.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.