Nem csak hókifli, de hócsiga is létezik!
A lisztet az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk a hideg, felkockázott vajjal, majd készre gyúrjuk a tejföl hozzáadásával. Fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 percre betesszük a fagyasztóba pihenni.
A kihűtött tésztát 40x50 centiméteres, vékony téglalappá nyújtjuk.
A széleit egyenesre vágjuk, majd hosszában kettévágjuk.
A tésztalapokra nagylyukú reszelővel ráreszeljük a gesztenyemasszát.
Ezután a sodrófával még átmegyünk rajta, hogy tömörítsük.
Szorosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk.
Ismét 30 perc hűtés következik.
Éles késsel 1 cm-es szeletekre vágjuk a rudakat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk csigákat.
180 fokra előmelegített sütőben, 14-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Még melegen meghempergetjük porcukorban a süteményeket.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.