Fokhagymás csomó

A puha péksütemény tetején fantasztikus a fokhagymás vaj.

  • Elkészítési idő 1 óra, 47 perc
  • Előkészítési idő 1 óra, 30 perc
  • Kelesztési idő 1 óra
  • Sütési idő 17 perc
  • Mennyiség 6 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

  • 50 g olvasztott vaj
  • 2 darab fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított zöld fűszer

Elkészítés

1.

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.

2.

A lisztet, a sót, az olajat és a tojássárgáját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, és alaposan megdagasztjuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen, 45 percig kelesztjük.

3.

A megkelt tésztát 6 egyenlő részre vágjuk, mindegyikből 25 cm-es hurkát sodrunk, majd csomót kötünk rá.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 15 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben, 17-18 percig sütjük.

4.

Az olvasztott vajba keverjük a préselt a fokhagymát és a zöld fűszereket, és megkenjük vele a még meleg a péksütemények tetejét.

Hasonló receptek

Fügés focaccia Nehézség
Megnézem
Lángos Nehézség
Megnézem
Joghurtos zsemle Nehézség
Megnézem
Kefires lángos - hűtős lángos Nehézség
Megnézem
Egyszerű rozsos kenyér Nehézség
Megnézem
Csokis-cseresznyés zsemlék Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.