A puha péksütemény tetején fantasztikus a fokhagymás vaj.
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.
A lisztet, a sót, az olajat és a tojássárgáját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, és alaposan megdagasztjuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen, 45 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre vágjuk, mindegyikből 25 cm-es hurkát sodrunk, majd csomót kötünk rá.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 15 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben, 17-18 percig sütjük.
Az olvasztott vajba keverjük a préselt a fokhagymát és a zöld fűszereket, és megkenjük vele a még meleg a péksütemények tetejét.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.