Fügés focaccia

Az édes és a sós, fűszeres ízek remek harmóniát alkotnak.

  • Elkészítési idő 1 óra, 20 perc
  • Összeállítási idő 1 óra
  • Pihentetési idő 2 óra
  • Sütési idő 20 perc
  • Sütőforma 25x30 cm-es tepsi
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 6 darab füge
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag fenyőmag
  • 1 evőkanál szárított zsálya
  • 1 evőkanál szárított rozmaring

A tálaláshoz

  • 10 evőkanál kecskesajt

Elkészítés

1.

A tészta hozzávalóit dagasztótálba mérjük, és alaposan összedolgozzuk, megdagasztjuk.
Elég lágy tésztát fogunk kapni.
Ezután egy kiolajozott tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen 1 órát pihentetjük.

2.

A megkelt tésztát egy kiolajozott tepsibe tesszük, és a szélekig nyomkodjuk.
Nyugodtan tehetünk sütőpapírt az olaj alá. Így is pihentetjük 1 órát a tésztát.

3.

Az ujjbegyeinkkel megnyomkodjuk a tészta tetejét, megszórjuk a kiválasztott fűszerrel, rátesszük a fügedarabokat, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.

4.

Tálalás előtt a tetejére morzsolhatunk lágy tehén- vagy kecskesajtot.
A legjobb frissen tálalva.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.