Ha gyorsan készítenél valami finomat, ezt próbáld ki!
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket robotgéppel habosítani kezdjük, hozzáadjuk a porcukor felét, ezután kemény habbá verjük.
A sárgájákat a maradék cukorral és a vaníliával egy villa segítségével elhabarjuk.
Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabba.
Végül beleszitáljuk és óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.
A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt készre sütjük.
Ahogy elkészült a piskóta, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába vagy sütőpapírba csavarjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a lekvárral, végül visszatekerjük.
Ameddig hűl, megfőzzük a pudingot.
Ehhez egy kevés hideg tejben elkeverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és közepes lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
Levesszük a tűzről és cukorral édesítjük.
A piskótatekercset felszeleteljük, majd vagy egy nagy tálban vagy több kisebb méretűben egymásra rétegezzük a pudinggal és a felszeletelt eperrel.
Hűtőben pihentetjük tálalásig.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.