Almás-karamellás-fahéjas töltelék, a tetején pedig pirult diódarabok. Igazi kényeztető recept!
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, végül az élesztős tejet is hozzáadjuk, és alaposan megdagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen 1 órán át pihentetjük a tésztát.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, rövid ideig hagyjuk karamellizálódni. Beleforgatjuk az almakockákat, fűszerezzük a fahéjjal. Néhány percig pároljuk, amikor már kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a vaníliakivonatot is. Hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol, és félretesszük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, eloszlatjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk, az illesztésnél összecsípjük. 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
A muffintepsi mélyedéseit vékonyan kivajazzuk. Elhelyezzük benne a csigákat. A tetejüket megszórjuk a darabokra vágott dióval.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a csigákat. Érdemes a muffintepsi alá egy sima tepsit is betenni.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.