Az egyik legegyszerűbb csokis sütemény.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat is, ezután hozzáadjuk a tejfölt is.
Végül beleszitáljuk a száraz hozzávalókat is.
Csomómentesre keverjük.
Vajazott és lisztezett fém vagy sima szilikonformába öntjük a masszát.
Használhatunk sima tortaformát is, de akár kuglófnak is készíthetjük.
180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük a süteményt. Fontos, hogy akkor van készen, amikor már nem folyós a tészta közepe, de ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl!
Ameddig sül a sütemény, elkészítjük a csokiöntetet.
Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd az aprított csokoládéra öntjük, simára keverjük, felhasználásig pedig hűtőben tároljuk, hogy kissé besűrűsödjön.
Az elkészült süteményt egy tányérra borítjuk, tálaláskor pedig meglocsoljuk a csokoládémázzal.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.