A fűszeres omlós tésztán aranybarnára sül a gazdag, sajtos töltelék.
A liszteket, a sót, a kakukkfüvet elvegyítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével morzsás állagúvá dolgozzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojássárgáját, végül pedig egy nagyon kicsi hideg vizet. Épp csak annyit, hogy szépen összeálljon a tészta. Műanyag fóliába csomagolva kb. 60 percre hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük.
A töltelékhez a megtisztított újhagymát felkarikázzuk. Ezután simára keverjük a tojásokkal, a tejszínnel, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. Nyugodtan tehetünk még bele pirított gombát, felcsíkozott sonkát is!
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen vagy két sütőpapír között kinyújtjuk, és a piteformába illesztjük. Beleigazítjuk, majd a nyújtófa segítségével levágjuk a túllógó részeket.
Egy sütőpapír darabot összegyűrünk, és a tészta tetejére helyezzük, majd pitenehezékkel feltöltjük. 20 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tésztát.
Óvatosan kivesszük a sütőből, és eltávolítjuk a sütőpapírt a nehezékkel együtt. Az elősütött tésztalapra öntjük a tölteléket, és visszarakjuk kb. 30 percre a sütőbe.
A kisült pitét langyosra hűlve tálalhatjuk is.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.