Így süss amerikai csokis kekszet olvadós mogyorókrémmel a közepén.
A mogyorókrémes üveget akár pár órával a sütés előtt betesszük a fagyasztóba. Akkor sincs gond, ha csak a tészta összeállítása előtt kerül rá sor, de egyszerűbb a keményebb állagúval dolgozni.
A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral.
Ezután beledolgozzuk a tojássárgáját és a vaníliát.
A vajas keverékhez adjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, ezután összegyúrjuk.
A végén hozzáadjuk a süthető aprított csokoládét is.
A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a fagyasztóba.
A megdermedt keksztésztából diónyi gombócokat formázunk.
Mindegyiket ellapítjuk, a közepükre teszünk egy-egy teáskanál hideg mogyorókrémet, majd a széleket összecsípjük, mint a gombócnál és megsodorjuk.
Az így kapott töltött kekszgombócokat egy tálcára tesszük, ezután mehetnek be a fagyasztóba 30 percre sütés előtt.
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, helyet hagyva köztük, mert el fognak terülni.
Végül 180 fokra előmelegített sütőben, 12-13 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Figyeljünk rá, hogy ne kezdjen barnulni, nem kell túlsütni! A langyosra hűlt kekszeket leemeljük a tepsiről.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.