Duplán mandulás kuglóf isteni vajas ízzel.
A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. Amikor már szép levegős állagúvá válik, egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat, végül pedig a nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt is.
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk a friss élesztőt, és hagyjuk felfutni.
A lisztet, a mandulát és a tejben felfuttatott élesztőt is a tálba öntjük, és alaposan megdagasztjuk a tésztát.
A masszát szilikon, vagy vajazott és lisztezett fém kuglófformába szedjük, és letakarva 45 percig kelesztjük.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, végül kifordítjuk egy tányérra. A porcukorból, a mandulakivonatból és egy nagyon pici vízből sűrű cukormázat keverünk, és a sütemény tetejére csurgatjuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.