Marcipános kuglóf

Duplán mandulás kuglóf isteni vajas ízzel.

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Előkészítési idő 1 óra
  • Kelesztési idő 45 perc
  • Sütési idő 45 perc
  • Mennyiség 12 szelet
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

  • 400 g Nagyi titka Kelt tészta süteményliszt
  • 100 g puha vaj
  • 150 g porcukor
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 150 g marcipán
  • 250 ml langyos tej
  • 20 g friss élesztő
  • 100 g reszelt mandula

A tetejére

  • 100 g porcukor
  • 1 ml víz
  • 1 ml mandulakivonat

Elkészítés

1.

A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. Amikor már szép levegős állagúvá válik, egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat, végül pedig a nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt is.

2.

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk a friss élesztőt, és hagyjuk felfutni.

3.

A lisztet, a mandulát és a tejben felfuttatott élesztőt is a tálba öntjük, és alaposan megdagasztjuk a tésztát.

4.

A masszát szilikon, vagy vajazott és lisztezett fém kuglófformába szedjük, és letakarva 45 percig kelesztjük.

5.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, végül kifordítjuk egy tányérra. A porcukorból, a mandulakivonatból és egy nagyon pici vízből sűrű cukormázat keverünk, és a sütemény tetejére csurgatjuk.

Hasonló receptek

Rumbaba Nehézség
Megnézem
Vaníliás csiga Nehézség
Megnézem
Virslis papucs Nehézség
Megnézem
Málnás-csokoládés kifli Nehézség
Megnézem
Narancsos-marcipános bejgli Nehézség
Megnézem
Gesztenyés bejgli pite Nehézség
Megnézem
Karácsonyi reggeli csiga Nehézség
Megnézem
Pestos kalács Nehézség
Megnézem
Almás-karamellás csiga Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.