A citromos-mákos kuglóf már önmagában is nagyon finom, de a sült krémsajtos réteg koronázza meg igazán.
A puha vajhoz adjuk a vaníliát és a porcukrot, majd robotgép segítségével habosra keverjük.
Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és teljesen habosra dolgozzuk.
Végül csomómentesre keverjük a sütőporos, mákos liszttel és a citrom reszelt héjával.
A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, a keményítővel, egy kevés vaníliával, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, valamint egy tojással.
A krémsajtos masszát egy vajazott és lisztezett fém, vagy egy sima szilikon kuglófformába kanalazzuk, miután megszórtuk az alját egy kevés mákkal.
A krémre simítjuk a kuglóftésztát. 160 fokra előmelegített sütőben, 50 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, mielőtt kiborítjuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.