Ki gondolná, hogy krumpliból is lehet remek pitetölteléket készíteni.
A liszteket, a sót, a fűszereket elvegyítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat.
Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével morzsás állagúvá dolgozzuk.
Hozzáadjuk a tojást, végül pedig a hideg vizet.
Épp csak annyit, hogy szépen összeálljon a tészta.
Műanyag fóliába csomagolva 30 percre fagyasztóba tesszük.
A megtisztított krumplikat kisebb kockákra vágjuk, majd megfőzzük.
A hagymát felaprítjuk, és a töltelék többi hozzávalójával elvegyítjük.
Mivel a burgonyához számtalan fűszer jól illik, bátran variálhatjuk is őket.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, és a piteformába illesztjük. Beleigazítjuk, majd a nyújtófa segítségével levágjuk a túllógó részeket.
Ezeket kisüthetjük sós keksznek is.
Egy villa segítségével megszurkáljuk az alját.
A formát a kinyújtott tésztával visszatesszük további 15 percre a fagyasztóba.
Egy sütőpapír darabot összegyűrünk, és a tészta tetejére helyezzük, majd pitenehezékkel, ennek hiányában nyers rizst is lehet használni, feltöltjük.
20 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tésztát.
Óvatosan kivesszük a sütőből, és eltávolítjuk a sütőpapírt a nehezékkel együtt.
További 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Végül az elősütött tésztalapra öntjük a tölteléket, és visszarakjuk 40-45 percre a sütőbe.
A kisült pitét langyosra hűlve tálalhatjuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.