Az egyik legegyszerűbben elkészíthető zsemle!
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és az élesztős tejet is. Sima, ruganyos tésztává dagasztjuk. 30 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon 8-9 egyforma részre vágjuk, mindegyikből gombócot formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és újabb 15-20 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zsemlék tetejét megkenjük elhabart tojással, megszórjuk szezámmaggal, és párás sütőben kb. 16-18 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.