Ez a bejgli nem reped ki, és nagyon könnyű megcsinálni.
A tejfölt a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
Ezután összekeverjük a tészta többi hozzávalójával, és simára dagasztjuk.
A tésztát kettéválasztjuk, majd fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Közben a gesztenyepürét nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A pihentetett tésztagombócokat külön-külön, két darab - nagyon kevés liszttel meghintett - sütőpapír között kör alakúra nyújtjuk.
A piteformát kivajazzuk, és beleigazítjuk az egyik lapot.
Megtöltjük a lereszelt gesztenyével, és ráillesztjük a másik lapot is.
Levágjuk a túllógó részeket és az így kimaradó tésztával díszíthetjük a tetejét.
A tojást szétválasztjuk, majd a sárgájával kizárólag hosszanti irányban lekenjük a süteményeket.
Hagyjuk teljesen rászáradni a tojást, így legalább 1 órát pihentetjük.
Ezután az elhabart tojásfehérjével is lekenjük, de csak keresztirányban. A nyers pitét hűvös helyen (nem hűtőben) minimum 2-3 órán át, de akár egy éjszaka is pihentetjük.
Sütés előtt néhány helyen átszúrjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 23-25 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt!
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.