Ez az édes kenyérke igazi fügeimádóknak való.
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, majd hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet a tálba mérjük, elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a finomra reszelt narancshéjat, majd a cukros, élesztős tejet is.
Alaposan megdagasztjuk.
A dagasztás vége felé, több részletben beledolgozzuk a puha vajat, az aprított fügét és a vágott diót is.
Letakarva, meleg helyen, 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát 6-8 egyforma részre vágjuk, és minden darabot külön-külön megformázunk.
Ehhez a tészta széleit középre húzzuk, megfordítjuk és kis gombócokat gömbölyítünk. Ha szeretnénk, hogy a kis cipók fügére hasonlítsanak, a tetejüket még kissé sodorjuk meg, hogy kúpszerű alakot kapjunk.
Sütőpapírral bélelt kerek sütőformába helyezzük a tésztadarabokat jó ujjnyi távolságra egymástól.
Újabb 30 percig kelesztjük.
Sütés előtt a tetejüket megkenjük az elhabart tojással.
180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük a kis cipókat.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.